kragerofjorden

Hyttedrømmen i Kragerø

Nyt hyttelivet ved sjøen - hele året

Drømmer du om ditt eget sted i Kragerø? Rett ved Kragerø Resort finner du innflytningsklare helårshytter med flust av fasiliteter og aktivitetstilbud for både store og små.

Kragerøfjorden hyttegrend kan hyttedrømmen gå i oppfyllelse. Med panoramautsikt fra morgen til kveld, og rett til båtplass, kan du nyte lange dager ved sjøen i sommer. Ti av hyttene med romslig uteplass er allerede innflytningsklare i juli 2022.

I nærheten finner du Kragerø Resort, og hyttefeltet Sydri. Her kan du nyte soloppgang og sene sommerkvelder i kvalitetshyttene fra LEVE, i bilfri sone. Den sentrale beliggenheten, kombinert med nærhet til naturen og sjøen, er satt stor pris på av hytteeierne som allerede har flyttet inn.

Unike områder

Ifølge daglig leder i Fredensborg Fritid Kragerø, Knut Bremer, er hyttene ved Sydri og Kragerøfjorden noe utenom det vanlige på grunn av beliggenheten ved kysten, nærheten til Oslo og alle aktivitetstilbudene i området.

 – Kragerø Resort er et sentrum for mange av aktivitetene i Kragerø, både for hotellgjester, besøkende og hytteeiere. Som hytteeier kan tegne abonnement med rabatter på treningsrom, spa og golf. Man står også fritt til å benytte seg av tennisbaner og strandvolleyball, som er en del av Beach Club-konseptet. Restaurantene, brygga og badeanlegget, gjør skjærgårdsidyllen komplett for hele familien.– Vi er storfornøyde med beliggenheten og tilbudet i nærheten. Både barn og voksne stortrives året rundt, sier Geir Henning Stølan.

Stølan har kjøpt seg hytte på Sydri på Stabbestad. Han bor med kone og to barn i Holmestrand og bruker under to timer til hytta. Familien har tilbrakt mye tid i en familieeid leilighet på Kragerø Resort. De kjenner godt til området fra før og syntes tiden var inne for å kjøpe fritidsbolig her.

 – Vi har to barn på seks og ti år, og da er det perfekt å ha hytte i et område med så mange tilbud for både store og små. Vi stortrives her og er på hytta så mye som mulig, sier Stølan.

Mange aktivitetstilbud

Barna er spesielt begeistret for minigolfbanen og et utendørs svømmebasseng tilknyttet Kragerø Resort. På Kragerø Beach Club finner du også bryggeanlegg med stupetårn og nærhet til flere restauranter – midt i blinken for lange dager i solen.

 – Det er veldig fine turmuligheter i området. Vi har blant annet syklet på de maskinpreparerte sykkelstiene med ungene, hvilket var en stor suksess, sier Stølan. 

Den lokale stisykkelentusiasten, Morgan Bakken, jobber som stibygger og lager stier for gåtur, løping og sykling. Her kan du ferdes både langs kysten og inne i skogen. Stiene har satt Stabbestad og Kragerø på kartet som sykkeldestinasjon, og Bakken fremhever spesielt følelsen av å befinne seg langt oppå fjellet, før man plutselig sykler på et svaberg.

Kort vei til Kragerø

Hytteområdene er bilfrie, og hyttene sklir fint inn i det vakre, urørte kystlandskapet. Skulle avstandene likevel føles for store, er det mulig å leie en golfbil og suse av gårde på kilometervis lange golfbilveier.

Det setter Per Arne Berg pris på, som også eier hytte på Sydri. Han har tilbragt mye tid i Stabbestad-området de siste årene med kona si og skryter uhemmet av det. 

– Dette området er fantastisk, og vi er så fornøyde både med selve hytta og tilbudene rundt. Vi har kjøpt en helårshytte, som både er robust og estetisk bygget - og akkurat passe stor for oss som bruker den. Prisen var det heller ikke noe å si på, vi fikk mye for pengene. Her er vi både sommer og vinter - vi nyter rett og slett livet, sier Berg.


Et komplett ferieområde

Mye av trivselen hos hytteeierne kommer fra en av Norges beste golfbaner. Den internasjonalt anerkjente 18-hulls golfbanen ved Kragerø Resort ble i 2020 kåret som Norges beste av World Golf Awards.

Kona til Per Arne Berg setter stor pris på den velrennomerte spa-avdelingen på hotellet de dagene hun ikke blir med på golf. Hun nevner også at båtplassen gir ekstra frihet.

– Hvis vi vil inn til Kragerø og spise lunsj eller middag, kan vi ta båten eller ferga over. Kragerø er en idyllisk og vakker småby, med gammel trehusbebyggelse, bra spisesteder og god atmosfære. Vi har blitt kjent med de butikkansatte og blir alltid tatt imot med hyggelig småprat, avslutter paret.


Kragerø i stadig utvikling

Det er alltid nye prosjekter på gang og området er i kontinuerlig utvikling, noe som vil gagne fremtidige hytteeiere. Det jobbes blant annet med utvikling av sykkel- og utsiktsstier.

 – Vi jobber kontinuerlig med å skape et innholdsrikt fritidsområde som bevarer nærheten til naturen. Stabbestad har et vakkert og urørt landskap. Klimaet består av lange somre og milde vintre, så det er stort sett mulig å sykle terreng i desember, så vel som i juli. Helårshyttene vi utvikler på Sydri og Kragerøfjorden blir et hjem nummer to hvor man kan dyrke hobbyer og aktivitetsliv, sier Bremer.

Powered by Plyo | Visuals by 3D Estate